BD Injectiemateriaal – Alles Wat u Moet Weten

Injectienaalden en injectiespuiten worden veelvuldig gebruikt voor diverse medische doeleinden. Van het afnemen van bloed tot het inspuiten van insuline, injectiemateriaal is vaker nodig dan men in de eerste instantie wellicht zou denken. Bij Drogistdeal bent u aan het juiste adres. Zowel consumenten als medische specialisten kunnen bij ons terecht voor al hun benodigde injectiemateriaal. Wij verkopen uitsluitend de allerbeste producten van het hoogwaardige merk Becton Dickinson. Maar welke BD injectienaalden zijn eigenlijk nodig voor de verschillende injectiemethoden?

BD injectiemateriaal is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Van injectienaalden tot injectiespuiten, ieder product dient een doel. De ene injectiemethode vraagt om een dunne naald, terwijl voor de andere methode juist een dikke naald gebruikt dient te worden. Ook zijn er bij injecties voor kinderen soms andere naalden nodig dan voor volwassenen.

Benieuwd welk BD injectiemateriaal u het beste kunt gebruiken? Lees dan het onderstaande artikel grondig door. Wij leggen namelijk in detail uit welke zaken relevant zijn bij het vinden van de juiste injectiematerialen. Wij hopen onze klanten met dit artikel handvatten aan te reiken voor het aanschaffen van de juiste producten voor ieder gebruiksdoel.

Welke BD injectienaalden zijn passend?

Drogistdeal kenmerkt zich met een ruime collectie BD injectiemateriaal. Al die tientallen injectienaalden en spuiten kunnen nog best voor wat verwarring zorgen. Want ieder product heeft een andere dikte, lengte en is geschikt voor een andere injectiemethode. Wij helpen graag bij het maken van een passende keuze. Daarom willen we kort de verschillende injectiemethoden onder de loep nemen. Ook het injectiegebied en de injectietechniek komen hierbij aan bod. Daarnaast adviseren wij direct welke soort BD injectienaalden het beste aansluiten bij het beoogde doel.

Injectiemethode intracutaan

De intracutaan methode wordt gebruikt wanneer er een behandeltechniek in de huid wordt toegepast. Het injectiegebied betreft doorgaans de binnenkant van de onderarm, het schouderblad of de huid onder het sleutelbeen. Deze behandeltechniek gaat gepaard met een inspuiting in de bovenste huidlaag. Als injectietechniek gebruikt men de maximale hoek en wordt de schuine kant van de punt naar boven gericht.

  • BD injectienaalden intracutaan

Voor injecties middels de intracutaan methode is het belangrijk om een dunne naald te gebruiken. Een diameter van ongeveer 0,5 mm of kleiner is aan te bevelen. De lengte van de naald kan variëren, maar voor veel vaccinaties wordt bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van de 10 tot 15 mm naald. Qua kleur gaat het bij intracutane injecties vaak om een bruine of oranje naald.

Injectiemethode subcutaan

Bij subcutane injecties dient het medicijn of de behandeling langzaam en geleidelijk te worden opgenomen in het bloed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toedienen van insuline. Deze injectie vindt plaats in het onderhuids bindweefsel. Het bovenbeen, huid rondom de navel en de billen vormen het reguliere injectiegebied voor subcutane injecties. Men gebruikt hierbij de loodrechttechniek of de huidplooitechniek. De benamingen geven eigenlijk al duidelijk aan hoe deze technieken toegepast dienen te worden.

  • BD injectienaalden subcutaan

De beste injectienaalden voor deze methode zijn afhankelijk van de injectietechniek die wordt gebruikt. Het betreft hoe dan ook een dunne naald van ongeveer 0,5 mm. De lengte van de naald is dus afhankelijk van de gebruikte techniek. Voor loodrechte injecties gebruiken we een naald van 5 tot 12 mm, terwijl we voor de huidplooitechniek een naald gebruiken tussen de 19 en 32 mm. Bij kinderen wordt er een naald van maximaal 12 mm gebruikt voor de huidplooitechniek.

Injectiemethode intramusculair

Intramusculaire injecties worden gebruikt voor het inspuiten van snelwerkende medicatie. Indien bepaalde medicatie niet via het maag-darmkanaal kan worden opgenomen, maken artsen vaak gebruik van een intramusculaire injectie. Deze injectie wordt geplaatst in het spierweefsel. Op deze manier wordt het medicijn sneller opgenomen in de bloedsomloop. Geschikte injectiegebieden zijn armspier, dijbeenspier en bilspier. Ook hier wordt weer de loodrechttechniek toegepast. Hierbij dient de huid bovendien strak getrokken te worden.

  • BD injectienaalden intramusculair

Voor deze injectiemethode maken we gebruik van een redelijk dikke en lange naald. Een diameter van bijvoorbeeld 0,8 mm zou passend zijn voor deze injectie. Qua lengte kan gevarieerd worden van de 25 tot 40 mm. Voor kinderen is een lengte van 16 mm aan te raden. Doorgaans zijn dit de groene injectienaalden.

Injectiemethode intraveneus

Het toedienen van medicijnen of vloeistoffen met een snelle opname noemen we ook wel de intraveneus methode. Deze gebruiken we wanneer een medicijn bij de intramusculaire methode niet snel genoeg wordt opgenomen. Intraveneuze injecties vinden plaats in de veneuze bloedbaan. Geschikte injectiegebieden zijn grote bloedvaten op bijvoorbeeld de bovenarm. Echter kan ieder groot bloedvat worden gebruik dat toegankelijk is. Voor het inbrengen van deze injectie gebruikt men een stuwband. Hierdoor kan het bloedvat makkelijker worden aangeprikt. Men hanteert doorgaans een hoek van 30 graden.

  • BD injectienaalden intraveneus

Een naald met een diameter van 0,8 of 0,9 mm is passend voor intraveneuze injecties. De lengte kan variëren van ongeveer 40 tot 50 mm. De gele en de groene naald voldoen doorgaans aan deze eisen.

Welke BD injectiespuiten zijn er?

Wij van Drogistdeal zijn zeer trots op onze collectie BD injectiespuiten. De kwaliteit van deze injectiespuiten is namelijk enorm hoog. Duurzaam en gebruiksvriendelijk, dat is wat BD injectiemateriaal te bieden heeft. Er zijn echter verschillende soorten BD injectiespuiten verkrijgbaar. Zo kan men kiezen voor 2-delige of 3-delige injectiespuiten. Maar wat is het verschil?

De 3-delige injectiespuiten beschikken over een rubber conus dat zorgt voor een soepele beweging, en bovendien maakt dat de spuit lekvrij is. De 2-delige spuiten beschikken niet over een rubber conus.

In onze webshop is ook te zien dat sommige BD injectiespuiten een Luer-lock systeem hebben. Dit betekent dat de spuit is voorzien van een schroefdraad-aansluiting. Dit zorgt ervoor dat de naald niet los kan komen van de spuit. Optimaal gebruiksgemak kunnen we dus wel zeggen.

Tot slot onderscheiden we injectiespuiten met een centrische en excentrische tip. Een centrische tip is in het midden van de injectiespuit geplaatst, terwijl de excentrische tip een aantal millimeter van het midden is verwijderd. We kunnen dus zonder twijfel zeggen dat er voor ieder doel een passende BD injectiespuit te vinden is.

Bekijk ons assortiment hier.

Meestverkochte producten