Sterillium Handdesinfectie – Bescherming & Verzorging

Hygiëne dient wat ons betreft bij iedereen hoog in het vaandel te staan. Op deze manier houden we zowel woon- als werkomgeving veilig, ook wanneer er bijvoorbeeld een pandemie of griepgolf heerst. Er zijn diverse middelen beschikbaar die kunnen helpen om de hygiëne in uw leefomgeving op pijl te houden. Het gebruik van een handdesinfectiemiddel is hiervan een goed voorbeeld. Iedereen die infecties van virussen en bacteriën tegen wenst te gaan, zou gebruik moeten maken van Sterillium handdesinfectie. Sterillium is namelijk het meest onderzochte en geteste commerciële handdesinfectans. Dat klinkt aantrekkelijk, is het niet? In het onderstaande artikel zetten we dit interessante product verder uiteen.

Wat is Sterillium handdesinfectie?

Sterillium is een commercieel handdesinfectans. Het product is onderworpen aan maar liefst 55 jaar effectief onderzoek. Dit maakt Sterillium één van de meest betrouwbare desinfectiemiddelen. Iedereen die persoonlijke hygiëne belangrijk acht, kan vertrouwen op Sterillium. Aangezien dit middel een brede werking bezit, helpt het beschermen tegen allerlei verschillende virussen en bacteriën.

Men kan Sterillium kopen in verschillende vormen. Van gel vorm tot vloeibaar handalcohol, Sterillium heeft aan ieders behoeften gedacht. Het middel wordt dan ook gebruikt door zowel consumenten als professionals. Sterillium handdesinfectie wordt gemaakt op basis van ethanol. Het middel bevat geen geur- of kleurstoffen en is daarnaast parfumvrij. Zodoende is het product ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het voorkomt bovendien beschadigingen aan de handen bij langdurig gebruik, zoals we dat helaas bij sommige andere handdesinfectans vaak zien.

Sterillium heeft verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Zodoende is er voor iedereen een passend handdesinfectans. Verderop in dit artikel vertellen we u precies welke uitvoeringen we onderscheiden. Maar we willen nu eerst het belang van handdesinfectie onder de loep nemen.

Waarom is Sterillium handdesinfectie belangrijk?

Wellicht vragen mensen zich af of het belang van handdesinfectie nu wel echt onderbouwd kan worden. Want heeft het daadwerkelijk een grote invloed, en zou er sprake zijn van gevaar wanneer men het middel niet gebruikt? Ja, dat kan zeker!

Veel mensen beseffen zich niet hoeveel bacteriën er op onze handen zitten. We hebben het werkelijk waar over honderden miljoenen bacteriën. Deze bacteriën kunnen bovendien tot wel 48 uur overleven op diverse oppervlakken. Denk hierbij aan telefoons, deurklinken of kantoorartikelen. Op deze manier kunnen bacteriën dus van de ene op de andere persoon worden overgedragen.

Maar liefst 80% van infecties blijken te ontstaan door een gebrek aan handhygiëne. We kunnen dus wel stellen dat het gebruik van een Sterillium handdesinfectiemiddel van groot belang kan zijn. Het gebruik van een handdesinfectans kan een groot verschil maken in het aantal besmettingen onder vrienden, collega’s of familieleden.

Verschillende soorten Sterillium handdesinfectie

Sterillium kent verschillende uitvoeringen. Ieder product heeft zijn eigen beschermende eigenschappen. We onderscheiden de Sterillium Classic, Sterillium MED en Sterillium Gel Pure. Graag leggen we deze verschillende uitvoeringen kort onder het vergrootglas.

Sterillium Classic

De klassieke Sterillium handdesinfectans is werkzaam tegen bacteriën en diverse veelvoorkomende virussen. Deze variant wordt vooral gebruikt door consumenten. Echter gebruiken verschillende professionals dit middel ook. Bijvoorbeeld voor het desinfecteren van de huid voor injecties. Naast een krachtige bescherming, zorgt de Sterillium Classic er ook voor dat de huidhydratatie toeneemt. Dat zijn dus twee vliegen in één klap.

Sterillium MED

Sterillium MED beschermt in ieder seizoen tegen alle virussen. Het middel is al werkzaam binnen 30 seconden, en biedt dus direct bescherming. Sterillium MED wordt vaak gebruikt bij chirurgische ingrepen. Dit heeft alles te maken met de lange bescherming, die doorwerkt tot wel 3 uur na het aanbrengen.

Sterillium Gel Pure

Deze laatste variant beschikt over dezelfde eigenschappen als de Sterillium MED. Echter betreft dit een handdesinfectans in gel vorm. Ook deze is zeer goed werkzaam tegen bacteriën, virussen en schimmels. Al na 30 seconden begint deze handgel zijn werk te doen.

De Sterillium Gel Pure droogt snel op en is geschikt voor de gevoelige huid. Iedereen die op zoek is naar een handgel die geur- en kleurstoffen vrij is, dient de Sterillium Gel Pure in overweging te nemen.

Waarom Sterillium? Meer dan alleen bescherming

Sterillium is uiteraard niet de enige aanbieder van handdesinfectiemiddelen. Maar waarom zou de keuze dan toch op Sterillium moeten vallen? Het is eigenlijk heel simpel. Sterillium is simpelweg de meest betrouwbare fabrikant van handdesinfectans.

Het middel is zeer betrouwbaar en biedt optimale bescherming. Dit is echter niet het enige. Sterillium gaat voor meer dan alleen bescherming. Zo verzorgen deze producten de huid optimaal en wordt uitdroging voorkomen. Dit is een groot voordeel voor mensen die meerdere keren per dag gebruikmaken van de Sterillium handdesinfectieproducten.

Bekijk ons assortiment hier.

Meestverkochte producten